JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Virtutech samarbetar med AMCC
Det svenska verktygsföretaget Vitutech stärker samarbetet med amerikanska kommunikationsspecialisten AMCC. Företagen ska gemensamt ta fram simuleringsmodeller som är anpassade för AMCC:s styrkretsar baserade på IBM:s PowerarPC-arkitektur.
- Precis som med de tidigare samarbetena med Freescale och IBM Microelectronics, kommer vi att tillsammans med AMCC ta fram modeller av deras hårdvara samtidigt som eller innan den finns tillgänglig fysiskt, säger Niklas Rudemo på Virtutech.

Virutechs simulator Simics är ingen avlusare i klassisk mening, utan en deterministisk simulator, för såväl hård- som mjukvara liksom tillhörande nätverk.
Med Simics går det att simulera hela processorn och att felsöka i källkoden. Till skillnad från en hårdvaruemulatorer kan man backa programmet när man hittar ett fel. Det gör det enklare att förstå vad som orsakade felet.

Redan idag finns det Simicsmodeller för AMCC-kretsar baserade på PowerPC 405GP, 440GP och 440GX. AMCC:s styrkretsar används i krävande tillämpningar som datakommunikation, telekommunikation, trådlös kommunikation, i skrivare och för datalagring.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)