JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flextronics varslar 75 personer i Östersund
Kontraktstillverkaren Flextronics i Östersund varslade igår 75 av sina 300 fast anställda om uppsägning. Under hösten har företaget också minskat den inhyrda personalen med 120 personer.
– Vi ser ett minskat behov och en stor osäkerhet i marknaden och måste därför anpassa oss mot mindre volymer, säger Flextronics platschef Anders Jönsson till Sveriges Radio.

Varslet som träder i kraft den 1 april berör alla personalkategorier. Samtidigt har företaget investerat i nya maskiner under hösten för att öka effektiviteten.

– Vill säkra verksamheten långsiktigt, säger Anders Jönsson.

Han vill dock inte uppge vilka produkter eller kunder som fabriken har. Fabriken ägdes ursprungligen av Ericsson men köptes av Solectron 1999. I somras bytte den ägare i och med Flextronics köp av Solectron.

I Östersund tillverkar man noder för det fasta telenätet på uppdrag av Ericsson. Företagen har bland annat bedrivit ett gemensamt Lean-arbete för att korta ledtiderna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)