JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smarteq bygger bolag i Kina
Svenska Smarteq startar det helägda företaget Smarteq Antennas Shanghai. Därmed kan företaget lättare hantera och utveckla sin leverantörsbas i Kina. Likaså underlättar närvaron samarbetet med de asiatiska kunderna.
Smarteqs satsning i Kina är väsentlig. Speciellt som företagets kontrakt med Volvo (länk) och Renault liksom Volkswagen (länk) under nästa år övergå från projekt till serieleverans.

– Detta är ännu en milstolpe i det nya Smarteq och strategin med permanent närvaro i regionen är viktig i synnerhet då den största delen av leverantörsbasen finns belägen i Asienregionen. Smarteq har redan serieleveranser till kunder i regionen och dessa kunder har höga krav på avancerade tekniska antennlösningar, robust design samt tillförlitlighet, säger Christian Olsson, VP, Engineering and Operations, i ett pressmeddelande.

Smarteq har huvudkontor i Kista och totalt 15 anställda. Företaget utvecklar antennsystem för trådlös kommunikation till och från fordon, mellan utrustningar och maskiner samt för trådlös överföring av tal och data.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)