JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon stärker med SiC-expert

Tyska Infineon köper Wolfspeed, just avknoppat från amerikanska Cree. I Wolfspeed har Cree samlat sin kompetens inom rf- och powerhalvledare med brett bandgap (WBG, wide bandgap) som galliumnitrid och kiselkarbid. Affären värderas till 740 miljoner euro.

För ett drygt år började amerikanska Cree sin renodling mot ett strikt LED- och belysningsbolag. Därmed knoppade företaget av sin kraft- och rf-del i ett separat bolag – Wolfspeed. Nu är avknoppningen i hamn och direkt släpper Cree sitt majoritetsägande till Infineon.

Wolfspeed är en guldgruva för Infineon. Crees avknoppning räknas till en av ledarna inom halvledare med brett bandgap, som galliumnitrid och kiselkarbid. Likaså är företagets starkt inom rf GaN.

I och med köpet kan Infineon enligt egen utsago erbjuda industrins bredaste portfölj inom WBG. Dessa halvledare är intressant i en mängd tillämpningar, där elfordon, laddare för elfordon, inverterare för solceller samt rf-power i nästa generation mobilnät är några värda att nämna.

Samtidigt stärker företaget sin redan mycket starka position inom kraft och rf.

– Efter mycket övervägande det senaste året har vi kommit fram att det bästa för våra aktieägare, anställda och kunder är att vi säljer Wolfspeed till Infineon. Som en del av Infineon tror vi att Wolfspeed mer aggressivt kommer att kunna kommersialisera sin teknik inom kiselkarbid och galliumnitrid, säger Chuck Swoboda, vd på Cree i ett pressmeddelande.

Wolfspeed ligger i Research Triangle Park, North Carolina, USA. Företaget har 550 anställda och en IP-portfölj på cirka 2 000 patent och patentansökningar. Enligt Infineon kompletterar detta köp förvärvet av International Rectifier som gjordes i början av förra året.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)