JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hasselblad ger Motorola kvalitetskamera

Via så kallade Mods går det att förvandla en mobiltelefon i Moto Z-familjen till högtalare, projektor, batteribank och numera även en kamera med hög kvalitet. Den sistnämnda har utvecklats av Hasselblad och har tio gångers optisk zoom plus en kraftfull xenonblixt.

Kameratillverkaren Hasselblad i Göteborg har skruvat upp tempot rejält med den nya vd:n Perry Oosting som tillträdde i januari 2015. I maj 2016 var det premiär för det nya flaggskeppet H6D, strax före sommaren gav sig företaget in på ett helt nytt område med X1D som är en spegellös kamera med proffskvalitet och nu är det dags för en kameramodul till Motorolas mobiltelefoner.

Kameramodulen eller Mods som det heter på Motorolaspråk har en optisk zoom på tio gånger, en bildsensor på 12 Mpixel och en ljusstark xenonblixt. Bilderna kan bland annat lagras i råformat och sedan framkallas med hjälp av Hasselblads bildbehandlingsprogram Focus.

Det finns två mikrofoner och modulen kan spela in video med 1080p och 30 bilder per sekund.

Motorolas Mods kan liknas vid skal men hålls fast av kraftfulla magneter. Hittills finns det fyra att välja på, förutom kameran från Hasselblad som ännu inte fått någon prislapp finns en högtalare för 80 dollar utvecklad av JBL, en batteripack för 60 dollar från Incipio och en projektor som kostar 300 dollar.

Mods:en funger med de tre Moto Z-modellerna Droid, Force Droid och Play Droid som kostar från 624 dollar och uppåt.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)